Συχνές ερωτήσεις πριν την αγορά του AdvanceSteel

 

1. Δεν έχω κάνει ποτέ σχέδια 3D και τα άλλα πακέτα που είδα φαίνονται περίπλοκα στη χρήση τους. Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσω στην εκμάθηση του Advance Steel?

Hκαμπύλη εκμάθησης του AdvanceSteelείναι με διαφορά η μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα τριδιάστατα πακέτα σχεδίασης, καθώς το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το περιβάλλον του AutoCAD. Κάποιος που κατέχει απλές γνώσεις 2D σχεδίου μπορεί πολύ γρήγορα να ξεκινήσει να σχεδιάζει στο AdvanceSteel. Η ευκολία χρήσης του προγράμματος φαίνεται και στα demo videos.

2. Υπάρχει άμεση σύνδεση των σχεδίων που παράγει το AdvanceSteel με το μοντέλο? Εάν το μοντέλο αλλάξει, θα ανανεωθούν αυτόματα τα σχέδια?

Ναι, τα σχέδια συνδέονται με το μοντέλο και ανανεώνονται αυτόματα με κάθε αλλαγή.

3. Μπορώ να σχεδιάσω σκάλες με το AdvanceSteelκαι να παράγω σχέδια λεπτομεριών?

Ναι, με το AdvanceSteel μπορούν να σχεδιαστούν όλοι οι τύποι σκάλας και να παραχθούν αναλυτικά σχέδια λεπτομεριών. Η σχεδίαση σκάλας αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία του προγράμματος.

4. Η αλλαγή του μοντέλου επηρεάζει τα σχέδια τα οποία έχουν τροποποιηθεί?

Όχι. Οτιδήποτε δεν επηρεάζεται από την αλλαγή μένει ως έχει.

5. Τι μορφή έχουν τα παραγόμενα σχέδια?

Τα σχέδια δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη μορφή. Εφόσον το AdvanceSteel δουλεύει έχοντας ως βάση το AutoCAD, η μορφή των σχεδίων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη.AdvanceSteel

6. Ποια είναι η ποιότητα των παραγόμενων σχεδίων?

Παρόλο που αυτή είναι μια υποκειμενική ερώτηση, η γενική εντύπωση μεταξύ των χρηστών του AdvanceSteelπου έχουν χρησιμοποιήσει και ένα από τα άλλα κορυφαία πακέτα 3Dσχεδίασης είναι πως το AdvanceSteel παράγει εξίσου καλά ή και καλύτερα σχέδια.

7. Το AdvanceSteel έχει τη δυνατότητα παραγωγής αυτόματων λιστών και αρχείων NC που έχουν τα ακριβότερα πακέτα?

Ναι, τo AdvanceSteel μπορεί να παράγει λίστα κάθε τύπου, με ή χωρίς σχέδια (πχ λίστα για εισαγωγή στο excel). Επιπλέον, για την κατασκευή, μπορούν να παραχθούν αρχεία τύπου NC-DXF (τα οποία είναι αρχεία AutoCAD DXF) και αρχεία NC-DSTV (το στάνταρντ αυτό χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως οι Pendinghaus, OceanMachinery, ControlledAutomation, Daito, Kaltenbach )

8. Μπορούν περισσότεροι από ένας χρήστες να δουλεύουν πάνω στο ίδιο μοντέλο ταυτόχρονα?

Ναι. Η συγκεκριμένη λειτουργία βρίσκεται υπό διαρκή βελτίωση έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο εύχρηστη.

9. Μπορεί το AdvanceSteel να διαχειριστεί αποτελεσματικά μεγάλα μοντέλα?

Ναι, ήδη από την έκδοση 8.1 το AdvanceSteel υποστηρίζει Windows 64bit και μπορεί να αξιοποιήσει μέχρι και 16 GBμνήμης.

10. Μετά από μερικά χρόνια η εταιρεία Graitecθα συνεχίσει να υπάρχει και να υποστηρίζει τα προϊόντα της?

Η Graitec ιδρύθηκε το 1987 και κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως στον τομέα της σχεδίασης μεταλλικών κατασκευών. Είναι μία κερδοφόρα και διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία η οποία μάλιστα παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου.Graitec

11. Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από την 2Dσχεδίαση στην 3Dμε το AdvanceSteel?

To AdvanceSteel αποτελεί πρόσθετο εργαλείο (add-on) στο AutoCAD.Επεκτείνει τις λειτουργίες του AutoCAD, δεν αλλάζει την λογική και τον τρόπο χρήσης του. Επομένως η μετάβαση στην 3D σχεδίαση είναι η ευκολότερη δυνατή με το AdvanceSteel.

12. Μπορώ να εισάγω στο AdvanceSteel και να τροποποιήσω μοντέλα τα οποία έχουν παραχθεί με άλλα πακέτα 3D σχεδίασης?

Ναι. Το AdvanceSteelμπορεί να εισάγει και να εξάγει με επιτυχία αρχεία τύπου CIS/2 καιIFC2X3.

13. Μπορώ να εισάγω στο AdvanceSteel μηχανολογικά ή άλλου τύπου αντικείμενα?

Ναι, κάθε αντικείμενο το οποίο μπορεί να εισαχθεί στο AutoCADείναι διαχειρίσιμο από το AdvanceSteel. Υποστηρίζονται όλοι οι τύποι εισαγωγής και εξαγωγής του AutoCAD.

 

Εκτύπωση
website designed by Lighthouse